srollup
alert_bezar

Termék ajánlása

Küldés

facebook blog twitter

Főoldal /

Bambio /

Rólunk

Mi és a mosható pelenkák

 

Tudatosan környezettudatosan élünk
Ezen webáruház megálmodói, mindketten kisgyermekes édesanyák vagyunk. Hunor és Panna 2008 őszén születtek.
Hiába voltunk már gyakorló anyukák, mégis a terhesség elején együtt kezdtük el beleásni magunkat a mosható pelenka használatának rejtelmeibe.

Az egész onnan indult, hogy a heti 1 szemétszállítás városunkban egyre kevesebbnek bizonyult, a gyerekek mellett rengeteg szemetet termeltünk. Így saját szakállunkra elkezdtük szelektíven gyűjteni a hulladékot, annak dacára, hogy akkoriban városunkban nem volt erre lehetőség!

 

 A környezettudatos gondolkodás lassan életünk fontos része lett.
Aztán jött mindkettőnk várandóssága, és azonnal felmerült a probléma: mi lesz azzal a rengeteg használt eldobható pelenkával?

  • nagyon nagy mennyiség, ismét nem fog beleférni a szeméttárolóba a rengeteg szemét. De teljesen mindegy, hogy hol gyűlik a hulladék, a házunk előtt, vagy egy szeméttelepen, ez akkor is 1-1,5 tonnás szeméthalmot jelentene, mely a baba pelenkás kora alatt halmozódik fel.
  • az eldobható pelenka több mint 100 évig le sem bomlik a természetben, ez teljesen szemben állt eddigi elveinkkel.
  • az eldobható pelenka előállítása is már nagyon környezetszennyező: gyártása során pusztulnak az erdők, nagy mennyiségű víz szennyeződik. A klóros fehérítéskor dioxin szabadulhat fel, amely a legkisebb mennyiségben is ártalmas az élőlényekre.
  • aztán arra gondoltunk, hogy a baba pihe-puha popsija hónapokig, sőt évekig ilyen természetellenes pelenkába lesz csomagolva, így alternatívák után kezdtünk kutatni.

Teljesen szerelmesei lettünk a mosható pelenkáknak, mindketten többféle márkát, típust (prefold azaz előre hajtogatott pelenka, nadrágpelenka, mullpelenka, AIO, AI2, zsebespelenka, stb.), anyagot (bambusz, kender, tencel, pamut, gyapjú, PUL, mikroszál) kipróbáltunk. Ekkor döbbentünk rá, hogy hazánkban milyen szerény a választék a mosható pelenka piacon, ahhoz képest, hogy tőlünk nyugatabbra milyen sokféle mosható pelenka kapható.

Ezek után jött a gondolat, hogy Magyarországon igaz már vannak hasonló webáruházak, de mi szeretnénk pár új mosható pelenka márkával is megismertetni a piacot, olyanokkal, amelyek nekünk nagyon beváltak. Így alapítottuk meg cégünket – HUPA Kft. – és hoztuk létre ezt a honlapot.

Webáruházunkban a már Magyarországon kapható jól bevált pelenkákat és pelenkázási kiegészítőket (ImseVimse, Bambino Mio, Disana, Pop-in, stb.) forgalmazzuk, de ezek mellett a kimagasló minőségű, de elérhető árú márkák bevezetése és megismertetése az anyukákkal is fontos számunkra: Bambinex, Bambio pamut prefold pelenkák.
Nagyon sokan örömmel varrnak babáik részére mosható pelenkákat és egyéb pelenkázási kiegészitőket. Mivel sajnos Magyarországon nem nagyon lehet vásárolni a mosható pelenka varrásához tökéletes anyagokat (a pamuton kivül), ezért kezdtünk el árusítani bambuszból készült méterárut is.

Fontos számunkra, hogy minden babaápoláshoz szükséges termék – amit használunk és árusítunk – mindenképp bőrbarát és természetbarát biotermék legyen.
2010 év elején megnyitottuk Gödöllőn a Bambio Mosható pelenkák bemutatótermét, ahol mindenki személyesen is megnézheti, megvásárolhatja a Bambio Webáruházban megismert termékeket.

Nagyon hamar rájöttünk, hogy azok a szülők (velünk együtt) akik mosható pelenkát használnak, háztartásuk egyéb területein is környezetbarát módon szeretnek élni. Ennek az igénynek a kielégítésére bővítettük a kínálatot az öko háztartásban legszükségesebb anyagokkal (öko tisztítószerek, ecoegg öko mosószer, Vixi termékek, stb.)

Ha fontos számodra babád és a környezeted védelme, egészsége, akkor jó helyen jársz. Webáruházunkban kizárólag olyan termékeket találsz, melyek környezet- és bababarát anyagokból készülnek. A termékek kiválasztásánál bármikor szívesen segítünk személyre szabott tanácsadással. De a vásárlást követően is bármikor megkereshettek bennünket, ha akadályba ütköztök a pelenkák használatánál.
Kínálatunkban megtalálhatók a modern textilpelenkák, a mosható pelenka külsők, a mosható pelenkázáshoz szükséges egyéb kiegészítő termékek, bio kozmetikumok (babáknak, mamáknak és az egész családnak egyaránt), öko tisztítószerek, öko mosószerek, babahordozó eszközök és babahordozó kendők, a mosható pelenkák otthoni varrásához szükséges textíliák.

Reméljük, tudunk minden kedves érdeklődőnek újat mutatni, hasznos információkat adni és mindenki örömét leli majd a termékeink közötti válogatásban.

Andi és Szilvi

A bambio.hu a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattints ide.

Megértettem